ROSA-MARIA

TÄTÄ NYKYÄ SPORTTITASSU ITSEKIN

Minulle tärkeintä on, että jokainen onnistuu omalla tasollaan

Olen Rosa-Maria ja agilityharrastaja itsekin. Harrastuskaverinani toimii 3-vuotias bordercollie Thejuti. Koulutukseltani olen lääketeknikko, farmaseutti, kuntosaliohjaaja ja personal trainer. Pääasiassa valmennan erilaisissa valmennuskokonaisuuksissa yhdistys- ja seuratasolla. Olen lisäksi toinen ”agilityurheilijat.fi -blogin” kirjoittajista.

Mitä minä ajattelen fysiikkavalmennuksesta?

Päätös ohjausvalinnoista/ohjausvihjeiden antamisesta edellyttää mm. ohjaajalta hyvää radanlukutaitoa sekä omien ja koiran taitojen ja kykyjen tuntemista.

Optimitilanteessa ohjaajalta vaaditaan: hyvää kestävyyskuntoa, hyvää hermolihasjärjestelmän toimintaa, nopeusominaisuuksia, riittävää liikkuvuutta ja liikehallintaitoja kuten tasapainoa, reaktiokykyä, ketteryyttä ja koordinaatiokykyä.

Lisäksi ohjauskuvioiden hallinta edellyttää TAITOA, joka on monitasoinen kokonaisuus havainnointia, päätöksentekoa ja toimintaa.

Taidokas ja ”yhteinen rata” koiran kanssa, ei ole kiinni _vain_ fyysisen kunnon ominaisuuksista tai taidokkaista ohjauskuvioista. Usein kuitenkin puutteet siinä _voivat_ vaikuttaa valintoihin, onnistumiseen ja jaksamiseen. ”En jaksa”, ”En pysty”, ”En ehdi”.

”Hyvän kunnon” lisäksi unella ja ravitsemuksella on tärkeä rooli palautumisessa ja jaksamisessa ei vain agilityn, vaan myös terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta!

Minulle tärkeintä on, että sinä onnistut!

Henrillä on taustaa palloilulajeista, kamppailu-urheilusta ja tätänykyä voimanostosta. Hän on kilpaurheillut kamppailu-urheilun parissa.

Toisen valmentajana Sporttitassussa toimii Henri Ikäheimonen.